UNOPA

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA
It is currently 09 Sep 2010, 11:01

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: o intrebare!
PostPosted: 26 Jul 2008, 11:42 
Member
Member

este adevarat ca persoanele seropozitive au un metabolism mult mai rapid ,tocmai din cauza infectiei cu hiv?asa am citit intr-o brosura ...si m-a cam lasat masca.daca are cineva si o explicatie medicala ar fi super.

intreb asta pt ca eu m-am ingrasat enorm de cand iau TARV si nu stiu ce sa fac sa slabesc.nu mai pot sa ma opresc.inainte eram f slaba,si treptat m-am ingrasat pana in prezent cand am ajuns la 90 de kg!!!nu e normal.medicii nu imi spun decat sa nu mai mananc dupa ora 18,sa fac miscare,sa mananc salate ,fructe,legume,etc.dar ei nu inteleg ca pt mine mancarea a cam devenit un viciu.

ce sa fac??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Jul 2008, 12:10 
Member
Member

Salutare!
Nu sunt medic, nici nutritionist dar am probleme cu greutatea in sensul ca fluctuatiile sunt foarte mari, adica pot avea 86 kg si in cca 3 saptamani ajung la 78 (in situatia actuala).
Scaderea in greutate nu s-a facut datorita miscarii, efortului fizic controlat - ceea ce mi-ar fi placut.
Din punctul meu de vedere... reteta cea mai facila pentru a slabi si apoi pentru a te mentine este
a. efort fizic bine structurat in care sa+ti angrenezi un numar cat mai mare de grupe musculare - fara epuizare - treptat sa cresti intensitatea efortului. de cca 4-5 ori pe saptamana

b.alimentatie cat de cat rationala - mananci la fel ca inainte + dar nu mai mult.

c. doza de stres cotidian pe care nu o poti omite

Si uite asa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Jul 2008, 12:19 
Member
Member

gaseste-ti companie atunci cand te hotarasti sa iesi la alergare si la miscare - nu e obligatoriu sa te duci la sala de intretinere + se paote si in parc sau pe un stadion.
important e sa ai o companie pentru a va sustine reciproc si a nu cauta scuze care sa te faca sa intrerupi actvitatea (de 4-5 ori/sapt a cate 1 ora/zi).
Daca doresti un program pot sa ti+l creionez dar cu conditia sa+l respecti.
spor

Profile  

Post subject: SALUTARE
PostPosted: 27 Jul 2008, 12:36 
Forumist sef
Forumist sef

cristi_aud wrote:
Salutare!
Nu sunt medic, nici nutritionist dar am probleme cu greutatea in sensul ca fluctuatiile sunt foarte mari, adica pot avea 86 kg si in cca 3 saptamani ajung la 78 (in situatia actuala).
Scaderea in greutate nu s-a facut datorita miscarii, efortului fizic controlat - ceea ce mi-ar fi placut.
Din punctul meu de vedere... reteta cea mai facila pentru a slabi si apoi pentru a te mentine este
a. efort fizic bine structurat in care sa+ti angrenezi un numar cat mai mare de grupe musculare - fara epuizare - treptat sa cresti intensitatea efortului. de cca 4-5 ori pe saptamana

b.alimentatie cat de cat rationala - mananci la fel ca inainte + dar nu mai mult.

c. doza de stres cotidian pe care nu o poti omite

cunosti tineri care ar vrea sa devina voluntari de preferat este sa fie din buc daca e ceva anunta-ma pe e-mailul eugen23pop

te sal ms mult

Si uite asa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27 Jul 2008, 20:14 
Member
Member

cristi_aud wrote:
gaseste-ti companie atunci cand te hotarasti sa iesi la alergare si la miscare - nu e obligatoriu sa te duci la sala de intretinere + se paote si in parc sau pe un stadion.
important e sa ai o companie pentru a va sustine reciproc si a nu cauta scuze care sa te faca sa intrerupi actvitatea (de 4-5 ori/sapt a cate 1 ora/zi).
Daca doresti un program pot sa ti+l creionez dar cu conditia sa+l respecti.
spor

pai eu as fi vrut sa ma duc la sala dar fiind singura din orasul meu,s-a si desfiintat.companie....cred ca doar cu prietenul meu as putea...din cunostintele mele nu prea ar exista nimeni care sa vrea sa slabeasca...

eu as vrea o slabire cat mai rapida...daca mai stie cineva vreo metoda prin care a slabit...mi-ar fi de mare ajutor.

va multumesc pt raspunsurile voastre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28 Jul 2008, 18:23 
Member
Member

eu credeam ca vrei o metoda sanatoasa, dar daca vrei una rapida ar fi:
1. sa-ti vare subcutanat niste sadici o teava cu ultra sunete
sas
2. fa rost de inelul lui RUMBURAK, il invarti o singura data si ............ surpriza.....

Te rog sa fi serioasa - poti gasi pe cineva care vrea sa se mentina sa se tonifice etc.
Odata ce te ingrasi inseamna ca organismul nu consuma, arde produsele energetice pe care le ingerezi ( acestea din urma fiind in cantitate mai mare decat are nevoie organismul).

Spor la testarea solutiei care ti se potriveste

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28 Jul 2008, 18:42 
Member
Member

cristi_aud wrote:
eu credeam ca vrei o metoda sanatoasa, dar daca vrei una rapida ar fi:
1. sa-ti vare subcutanat niste sadici o teava cu ultra sunete
sas
2. fa rost de inelul lui RUMBURAK, il invarti o singura data si ............ surpriza.....

Te rog sa fi serioasa - poti gasi pe cineva care vrea sa se mentina sa se tonifice etc.
Odata ce te ingrasi inseamna ca organismul nu consuma, arde produsele energetice pe care le ingerezi ( acestea din urma fiind in cantitate mai mare decat are nevoie organismul).

Spor la testarea solutiei care ti se potriveste

te crezi amuzant?nu prea esti sa stii,daca nu aveai nimic bun de spus puteai sa te abtii.
nu m-am referit la o slabire miraculoasa,peste noapte.dar intr-un timp cat de cat rezonabil.

in fine,nu stau sa iti dau tie explicatii.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02 Aug 2008, 12:55 
Member
Member

cand te-ai hotarat sa slabesti dai un semn de viata si-ti voi face un program personalizat.
daca vei respecta programul iti promit ca in 45 zile scapi de ceva kg; ma interesea:
- inaltimea;
- greutatea;
- varsta;
- in functie de asta o sa-ti dau cateva teste fizice pt a sti cum sa-ti dozez efortul;

Astept raspunsul tau.
Sper sa nu-l incepi dupa concediu , vacanta sau mai stiu eu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02 Aug 2008, 14:49 
Membru marcant
Membru marcant

Eufrodita ,parerea mea este ca ar trebuii sa dai curs invitatiei lui cristi_aud ,nu dealta dar se vede sincer ca vrea sa-si spele "pacatele" , poate cine stie chiar iese ceva bun , poate reusesti sa dai jos kilogramele alea care ti-se par in plus ...,hei si daca reusesti sa ne spui si noua , poate incercam si noi ,ceilalti (care avem probleme cu greutatea ),nu ca noi ne-am simti rau in pielea noastra ,dar intotdeauna e loc de mai bine ... ;)

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 07 Aug 2008, 01:23 
Star
Star

draga Camy,

ce ai dorii sa incerci si tu?

mai este ceva de incercat?

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 07 Aug 2008, 19:30 
Membru marcant
Membru marcant

rosu67cristian( o sa-mi permit s-o citez putin pe Eufrodita) si si am sa te intreb: te crezi amuzant ? nu prea esti sa stii ...si daca nu aveai nimik mai bun de spus mai bine taceai .E asa usor sa rizi de ce-i doare pe altii ,cred ca defapt asta e cel mai usor lucru de facut ...si observ ca tu o faci cu succes ,ma intreb de unde atata "rautate "(spun rautate intr-un sens foarte blind al cuvintului ,momentan nu-mi vine altul in minte ),oricum sper ca macar asta sa-ti aduca ceva satisfactii daca tot e sa fii rautacios macar fa-o cu succes ... :-)(nu ma indoiesc ca ai ratat vreodata asta ). Cei drept exista si oameni mai putini norocosi pe pamintul asta ,care n-au avut norocul unora ,de o medicatie de exceptie ,si care acum binenteles se lupta cu efectele adverse ale medicamentelor ,sincer eu sunt probabil una din acele multe persoane care au parte de asta ...dar ce sa-i faci cineva trebuie s-o faca si pe asta...asa ca daca vrei sa fii rautacios fii ,daca asta te face pe tine fericit ,pai asta e ... indefinitiv cine suntem noi sa-ti interzicem asta ... :???:

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]