ema wrote:
Situatia cu tratamentul chiar e grava, dar ce se poate face concret pt a o indrepta?.Nu ne ajuta cu nimic daca ne certam intre noi.
Asa este Ema, intradevar nu ne ajuta. Ce am facut si se face concret:
- in ianuarie, februarie, aprilie, iunie am semnalat la minister si am rezolvat situatiile punctuale de intrerupere a tratamentului de la Neamt, Craiova, Petrosani, Suceava, Timisoara, Giurgiu, etc.
- in 16 iulie am iesit in presa si am anuntat criza care incepuse si la tratamentul ARV, cateva spitale judetene spuneau ca nu mai au fonduri: Suceava. Autoritatile nu au avut nici o reactie.
- inceputul lui august - o parte din pacientii din Victor Babes au iesit in fata spitalului pentru ca nu mai aveau tratament si am trimis acolo presa si televiziunea
- in 10 august am lansat o scrisoare deschisa catre presedinte si parlament, am iesit in presa, la radio si tv. Reactia Casei nationale a fost aceea ca a echilibrat bugetele si a luat din judetele care mai aveau ceva si a dat la acelea care nu mai aveau nimic. A fost o peticire a bugetului pentru maxim 2 luni. Dar Victor Babes in bucuresti tot nu are tratament
- am cerut de curand de la Casa situatia reala a bugetului alocat pe fiecare judet si cat le mai ajung banii - nu am primit-o inca, desi erau obligati sa o dea.
- de fiecare data am cerut audienta la minister, casa si prim ministru - nu au raspuns pentru ca le este frica, visteria e goala si nu au cerut bani nici la realocarile bugetare facute de curand. Nu au cum sa se intalneasca cu noi, pentru ca nu au raspunsuri.
- am anuntat toate forurile internationale - CESE, Parlamentul si Comisia Europeana, UNAIDS.
- am aparut in presa internationala: vezi
http://www.nytimes.com/2009/08/18/healt ... ref=health Ce vom face? Asteptam sa se intrerupa tratamentul in mai multe zone ale tarii pentru a putea scoate oamenii in strada. Pentru ca altfel nu iese nimeni. Sa speram ca nu va fi cazul si ca se vor trezi autoritatile la timp. Probabil vom mai face conferinte de presa in care vom semnala situatia mass-mediei, dar posibilitatea de a capta atentia mass media in timpul unei campanii electorale si al circului politic e foarte redusa.
Si din pacate nu avem persoane seropozitive dispuse sa apara pe sticla si sa vorbeasca despre problemele persoanelor seropozitive. Iar mass-media asta vrea. Si de aceea cei care fac asta, Alin, Rosu Cristian, Agape Marius si cateva fete care dau interviuri blurate merita respect, doar pentru asta, chiar si pe acest forum. Mai astept voluntari, pe care sa-i pot sti alaturi de UNOPA, iar cand televiziunile vor un reportaj, 3 vorbe, sa vina si sa-si exprime parerea, chiar blurat (cu riscul de a fi recunoscuti).Astept telefoanele voastre in acest sens la UNOPA.