UNOPA

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA
It is currently 07 Sep 2010, 16:15

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vaccinul antigripal
PostPosted: 19 Oct 2006, 16:42 
Senior Member
Senior Member

Un subiect foarte controversat! Unii spun ca daca esti sero+ nu trebuie sa faci vaccinul antigripal, altii spun ca e bine pentru ca iti intaresti imunitatea.

Ieri stateam de vorba cu o prietena si-mi spunea ca anul acesta, toate vaccinurile de la infectioase (copii) s-au trimis catre medicii de familie. Din punctul meu de vedere nu e corect, deoarece mai sunt pacienti care inca nu au medic de familie din cauza pastrarii confidentialitatii.

Voi ce credeti, e normal sa se directioneze antigripalul catre medicul de familie?

Aveti grija de sananatea voastra cu viroza care ed prin orase.
Numai bine

Mire

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 20 Oct 2006, 10:55 
Star
Star

Asta chiar e de discutat...
Vaccinul antigripal poate intra in conflict cu medicatia ARV ?hmmm...ciudat
In fiecare an am facut vaccinul. dar...in fiecare an am racit, la 2-3 saptamani dupa administrare ! :twisted: (dar asta nu din cauza ca nu a fost bun, ci am intrecut eu masura - cu picioarele goale pe gresia rece...si multe altele)

Si cu medicul de familie...
Cel putin in cazul meu...e foarte bine ca merg la el, ca am nevoie de motivarea absentelor de la scoala - pentru scutire -, chestia buna e ca ... medicul meu a intzeles care e problema si nu imi scrie in scutire STATUTUL, ci o anumita afectiune pe care o am / oricum nu HIV, cum era ca pana acum (in clasa a 8 -a) - asta din cauza ca am luat eu pozitie, am inceput sa imi cunosc drepturile, si asta e foarte bine...(atat ii trebuie sa "caraie" ca l-am "taxat"

pana acum imi elibera scutirea medicala, medicul infectionist - ceea ce era clar ... era catalogul plin (in scoala generala) de scutiri in care scria HIV - era foarte aiurea si nu puteam face nimic...acum sta in puterea mea sa iau atitudine !!! :!:

si din contra ... medicul de familie mascheaza adevaratul motiv pentru care frecventez spitalul

INTR-UN FEL MA SIMT CA TOTI CEILALTI - EGAL

NU - dupa parerea mea...nu as vrea sa se directioneze vaccinul catre medicul de familie.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 20 Oct 2006, 11:10 
Senior Member
Senior Member

Nu Alin, nu intra in contradictie cu tratamentul ARV, dar, asa cum am spus, unii considera ca inocularea cu vaccinul antigripal ar ataca sistemul imunitar....nu stiu nici eu cat de adevarat e, cert este ca eu de 6 - 7 ani incoace tot fac vaccinul antigripal si chiar am fost ok.
Treaba e ca nu ai voie sa-l faci daca esti racit, pentru ca atunci nu mai are nici un efect.
Uneori, antigripalul da stari de temperatura, dar totul trece repede, depinde si de tipul vaccinului.

Mie personal nu mi-ar conveni la medicul de familie, pentru ca as risca sa nu-l mai gasesc acolo.....ori poate nu ar mai fi gratuit.
La spitalul de boli infectioase, sigur il gasesc pentru ca e pe tabel, si exista pentru toti pacientii sero+ luati in evidenta.

Da, ai dreptate, medicul de familie iti poate trece pe scutire orice alt diagnostic decat HIV, mai ales ca tu te imolnavesti de o "oportunista" nu de HIV, asa cum unii medici considera ca trebuie sa scrie pe scutire.

Si da, SUNTEM EGALI, nimeni nu ne poate lua acest drept, iar sansa la egalitate ne-am dobandit-o prin perseverenta, prin lupta si optimism.

Numai bine Alin

Mire

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 28 Oct 2006, 11:37 
Star
Star

si eu am facut vaccinul atigripal si am racit si dupa ce lam facut...dar sami faca rau nu am avut probleme...in plus cred ca ma "protejeaza"de racelile si diversi virusi care poate imi sunt fatali....eu il fac in fiecare an si nu am probleme...doar ca mai racesc din cand in cand dar asta e mai mult din neatentia mea.... :lol:

multa sanatate :D

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 30 Oct 2006, 13:31 
Senior Member
Senior Member

Da Vero, asta e si scopul vaccinului, de a ne proteja de gripa.E adevarat, depinde si de noi de cat de mult de protejam de frig.

Si mie mi-a prins bine vaccinul antigripal in fiecare an, numai ca acum am racit inainte de a face vaccinul, si pana imi trece........sper sa nu iau vre-o gripa, Doamne fereste.

Sanatate maxima la toti

Mire

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 04 Nov 2006, 15:54 
Star
Star

mie in fiecare an mi se face vaccinul antigripal...si nu stiu de ce dar de fiecare dupa ce-l fac ma doare umarul cam 2 saptamani...si de fiecare data ii ziceam asistentei sa mi-l faca in partea dreapta ca sa scap de scris la scoala ptr o perioada..dar de cativa ani s-au prins profesorii si nu mai merge vrajeala :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 05 Nov 2006, 23:21 
Membru marcant
Membru marcant

Da...misto metoda de a scapa de scris...

Iar despre vaccin ce sa zic...unii spun ca e bine sa il faci altii nu..eu zic ca cel mai bine e sa te protejezi tu de frig sa mananci cat mai multe fructe si multa vitamina C sa iti intaresti organismul si sa uiti de vaccin k in fond sunt tot virusi bagati in organism si s-ar putea sa-ti faca bine s-ar putea sa nu iti faca si daca mai esti si racit...e clar..dar e buna faza cu scoala ;)

Iar despre problema cu medicul de familie nu stiu ce sa zic..e o problema serioasa..dar din cate stiu eu se dau vaccine si in sectiile de zi asa ca cei care nu au medic de famile pot veni acolo!
E bine sa ai medic de famili...cum a zis si alien te mai "salveaza" din unele situatii.

Aveti grija de voi si alimentati-va sanatos!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06 Nov 2006, 10:53 
Star
Star

pe mine intotdeauna ma salveaza medicul de familie -
adica - sa nu mai scrie in scutire - medic infectionist (HIV/SIDA) chiar daca scrie o amarata de raceala sau chiulangeala cronica - tot HIV/SIDA scrie pe parafa si locatia medicului - asa ca - medicul de familie e sfant in cazul asta.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 06 Nov 2006, 14:38 
Star
Star

pai ce pot sa zic...am un medic de familie f dragut si un medic infectionist de milioane si oricand pot apela ptr orice la ei....ori la unul ori la atul..unde vreau eu...in privintza asta is f multumita de medicii mei si cu ocazia asta ii pup dulce ;) :oops:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 17 Nov 2006, 21:34 
Senior Member
Senior Member

Si eu am facut vaccinul antigripal si anul trecut si acum 2 ani, dar in fiecare an dupa ce l-am facut am racit...Alte efecte neplacute nu am avut...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22 Nov 2006, 12:00 
Senior Member
Senior Member

Da, dupa vaccin apar cateva simptome de raceala, dar nu gripa.
Daca se intampla sa faci vaccinul si deja ai "capatat" gripa, dar e in perioada de incubatie si tu nu stii (ca nu ai cum) atunci gripa se manifesta mult mai rau decat daca nu ai fi facut vaccinul

Mire

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 17 Dec 2006, 02:45 
Forumist sef
Forumist sef

anul acesta nu eram in oras cand trebuia sa fac vaccinul,asa ca am vorbit cu o asistenta draguta sa ma rezolve.M-a intrebat de care vreau.M-am uitat mirat la ea si i-am zis:antigripal!-Da,dar sunt doua tipuri,unul romanesc si unul frantzuzesc.Am vrut frantuzesc,normal,gandindu-ma la peugeot,renault,U.E..... dar mi-a zis ca cele romanesti sunt mai bune,ca au tulpini indigene(virus romanesc,get-beget,autohton).M-am gandit putin daca sa bag vreo cine stie ce tulpina romaneasca ciudata in mine si am zis da cu jumatate de gura,ca se grabea la alti pacienti.Si de-atunci umblu mandru eu si cu tulpina mea romaneasca fara sa fi racit zdravan(doar mici tentative nereusite)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19 May 2007, 12:30 
Forumist sef
Forumist sef

dap..eu de fiecare data cand fac vaccinul anti-gripal..dupa races..insa mai e mult mai bine sa fie facut...si nu am avut niciodata probleme serioase din cauza vaccinului antigripal:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2007, 15:15 
Member
Member

eu am facut vaccin antigripal dar nu chiar in fiecare an.insa nu am racit dupa :???: e neparat sa racesti :D ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11 Oct 2007, 17:13 
Membru marcant
Membru marcant

Banuiesc ca ai facut bine ca ai facut vaccinul antigripal ,eu sincer nu lam facut niciodata si nu cred ca o sa-l fac ,si nu trebuie neaparat sa racesti ,asa ca stai linistita .

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: 14 Oct 2007, 15:40 
Member
Member

camy wrote:
Banuiesc ca ai facut bine ca ai facut vaccinul antigripal ,eu sincer nu lam facut niciodata si nu cred ca o sa-l fac ,si nu trebuie neaparat sa racesti ,asa ca stai linistita .

pai nici eu nu l-am facut de multe ori...cred k anul trecut si cand eram mai mica

Profile  

Post subject: Re: Vaccinul antigripal
PostPosted: 06 Apr 2009, 22:00 
Star
Star

eu ma facut o prstie.dar nu stiam.....
am facut vaccinul antigripal cand eram insarcinata in cateva saptamani...dar nu am stiut de starea mea...si cand iam zis la doctora a cam strambat din nas dar a zis sa nu ma ingrijorez...deocamdata...sper si eu sa nu aibe efecte negative asupra bebelinului

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Apr 2009, 21:43 
Star
Star

eu stiu ca vaccinul antigripal nu se face atunci cand ai imunitatea, respectiv cd4 mic(sub 100 parca) deoarece e posibil sa dezvolti gripa.. prin urmare eu in ultimii eusa_think 3 sau 4 ani nu l-am mai facut :D

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Apr 2009, 22:22 
Star
Star

eu am cd4 1080 si incarcatura nedetectabila :P

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Apr 2009, 22:55 
Star
Star

mama :shock: n-am avut nicidata :D acu mi-a urcat si mie la 460... :D

Profile E-mail  

PostPosted: 08 Apr 2009, 11:51 
Senior Member
Senior Member

Vero wrote:
eu am cd4 1080 si incarcatura nedetectabila :P

icon_cheers eu doar daca adun in toti ani si nu cred ca am avut CD4 1080

Daca intr-o zi iti vine sa plangi, cauta-ma!!!Nu promit sa te fac sa razi dar voi plange alaturi de tine… Daca intr-o zi iti vine sa fugi cauta-ma!!! Nu promit sa te opresc dar voi fugi alaturi de tine!!

Profile E-mail  

PostPosted: 28 Jun 2009, 18:19 
Star
Star

sunt curioasa sa vad daca imi scade si cu cat dupa sarcina acum :roll:
ca sar putea sa nu ma mai laud eu asa :))

Profile E-mail  

PostPosted: 02 Jul 2009, 18:48 
Star
Star

iti creste la loc :P

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]