UNOPA

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA
It is currently 09 Sep 2010, 10:45

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: O noua speranta!
PostPosted: 27 May 2009, 20:11 
Member
Member

Se pare ca numaratoarea inversa a inceput si pt acest nemernic de virus....
Dumnezeu sa ne ajute ca lucrurile sa se precipite mai repede si sa apara in sfarsit leacul mult asteptat de milioane de oameni...mult mai multe milioane de oameni care sunt deja infectati si care nu sunt " contorizati" vor rasufla usurati;....se vor naste practic a 2 oara si poate astfel lumea va deveni mai buna si grijulie cu viitorul ei!.....ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!... http://www.adevarul.ro/articole/vaccin-hiv.html

Profile E-mail  

Post subject: Re: O noua speranta!
PostPosted: 02 Jun 2009, 14:03 
Member
Member

Nu se poate vedea ce ai postat.Poti sa fi mai explicit,te rog!

Profile  

PostPosted: 04 Jun 2009, 22:25 
Member
Member

Viky wrote:
Dumnezeu sa ne ajute ca lucrurile sa se precipite mai repede si sa apara in sfarsit leacul mult asteptat de milioane de oameni...mult mai multe milioane de oameni care sunt deja infectati si care nu sunt " contorizati" vor rasufla usurati;....se vor naste practic a 2 oara si poate astfel lumea va deveni mai buna si grijulie cu viitorul ei!.....ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!... http://www.adevarul.ro/articole/vaccin-hiv.html

Stii care e diferenta dintre un vaccin si un tratament? Primul e preventiv, pentru cei sanatosi iar al doilea e pentru cei deja bolnavi. Asa ca aparitia unui vaccin e o veste buna pentru cei sanatosi. Cei deja bolnavi pot rasufla usurati ca nu se vor mai imbolnavi si altii. nicidecum ca ei se vor vindeca. Pentru asta au nevoie de un tratament eficace. Tratamentul care sa vindece complet inca nu a fost descoperit...inca se mai spera si bineinteles ca toata lumea isi doreste ca el sa fie descoperit, si cei bolnavi si cei sanatosi...inca. Insa nu vaccinul va fi acel tratament....

Profile E-mail  

PostPosted: 05 Jun 2009, 12:15 
Member
Member

...Daca apare vaccinul....sigur va aparea si leacul miraculos....sunt strans legate...insa mai sunt de stors BANI MULTI...din industria asta ARV!....probabil ca daca nr celor infectati ar fi destul de mare incat sa puna in pericol existenta rasei umane ....SIGUR va aparea si leacul MIRACULOS!-deocamdata sta intr-un frigider pe undeva f bine pazit!

Profile E-mail  

PostPosted: 05 Jun 2009, 12:17 
Member
Member

..exista si asa numitele "vaccinuri" terapeutice....cel putin in literatura de specialitate!!!

Profile E-mail  

PostPosted: 06 Jun 2009, 23:12 
Star
Star

treaba asta cu stors banii e destul de problematica... adik la nivelul la care virusul sufera mutatii si devine din ce in ce mai rezistent la tratamente nu cred ca s-ar risca sa lasa HIV/SIDA sa ajunga la nivelul la care spui tu.
intradevar, exista supozitii care capata din ce in ce mai multa credibilitate comform carora virusul ar fi aparut in laborator, creat de om ca arma biologica, dar care ar fi scapat de sub control, si treptat a ajuns ce e azi... sincer eu nu sunt de acord ca el ar fi fost raspandit pe cale intetionata... totusi suntem oameni, nu?
iar cat despre faptul ca ar fi "alimentat" cu tratamente care sa-i incetineasca evolutia desi tratamentul miraculos s-ar putea obtine, iar nu sunt de acord... pt ca totusi suntem oameni, nu?
poate tind sa fiu prea credul, veti zice unii, insa nu vreau sa cad nici in cealalta extrema si sa vad conspairatii la tot pasul...

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Jun 2009, 15:05 
Member
Member

Code:
Xyron
...ca nu-ti place sa vezi conspiratii la tot pasul, e de inteles... Si nu ca esti credul neaparat, dar de...ti-e confortabil sa crezi de bine, ca ti-ar strica linistea interioara si te-ar indemna, eventual, constiinta la a lua atitudine.
Deci se poate si asa, de-o naivitate impusa...ca totusi esti om:)

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Jun 2009, 16:16 
Star
Star

bun, si voi care credeti in "conspiratiile" astea prin ce modalitate luati atitudine?
cand o sa am o dovada palpabila, o sa fiu si eu de acord... deocamdata prefer sa ramn neutru :)

Profile E-mail  

PostPosted: 07 Jun 2009, 16:20 
Member
Member

Cred ca am exagerat cu subtilitatea:)

Profile E-mail  

PostPosted: 08 Jun 2009, 00:54 
Star
Star

mama ce exprimare am facut aici... :D
dar serios vorbind... uite ce scriai mai sus: "ti-e confortabil sa crezi de bine, ca ti-ar strica linistea interioara si te-ar indemna, eventual, constiinta la a lua atitudine."

sa analizam (admitand ca exista "conspiratiile" astea ) :
1.chiar dak as vrea nu stiu cum pot lua eu atitudine astfel incat sa pot rezolva ceva (caci dupa cum zici u e la nivel mondial... )
2.si din moment ce nu pot face nimic ce stric are sa-mi stric linistea interioara ? (asta a fost zisa facand o transpunere la ceea ce ai zis u, caci sincer poate sa fie n conspiratii ca eu tot linistit o sa fiu.. asta e firea mea :) )

si acum pun din nou intrebarea: tu (voi) care stiti si credeti in "conspiratiile" astea, ati "luat cumva atitudine" in vreun fel? sau cel putin, avand in vedere ca asta era cu "eventual" , "v-a stricat cumva linistea interioara"?

sa nu te superi ca fac remaricile astea dar e o simpla curiozitate de a mea... multe persoane incearca sa ma convinga de chestiile astea ( chiar ma contraziceam serios cu o persoana -se stie ea cine, dak mai trage cu ochiul pe aici - iar pt asta am ajuns sa fiu categorisit drept copil, etc, etc... - e drept "am doar 18 ani", aproape 19, si imi place sa gandesc si sa ma port ca un copil uneori, caci deh e cea mai frumoasa parte a vietii si nu ma pot (nici nu vreau) despartii asa usor de ea- dar pot gandi matur si realist cand e nevoie...

deci, ca m-am abatut de la subiect, parerea mea e ca pana nu se gasesc dovezi palpabile, aceste supozitii care apar in tot felul de documentare nu le putem considera adevarate in totalitate sau aproape deloc (desi tindem sa credem ce se zice deorece ne apare ca fiind foarte logic, in fapt ne este noua foarte greu sa demonstram contrariul deoarece nu avem baza necesara... nu avem cunostintele necesare...)

si, de ce nu va puneti si intrebararile: cati bani scot oamenii astia din documentarele alea? ar mai fi facut vanzare dak ar fi spus ca , spre exemplu, virusul s-ar fi transmis din greseala, etc? (dau si raspunsul: NU; de ce? pt ca deja pe partea aceasta in care omul nu a facut nimic intentionat deja s-a speculat ani intregi iar lumea nu prea mai e interesata de inca un documentar cu aceeasi tema...)

sper ca mi-am facut opinia cat de cat inteleasa... nu am nici eu baza necesara sa infirm acele "teorii ale conspiratiei" dar ceea ce am scris mai sus e luat logic...(exact ca si documentarele lor) se vor gasi multi adepti ale "conspiratiilor" care sa ma contrazica, sunt sigur, dar eu inca cred in oameni (adevarat ca exista si oameni corupti, egoisti, etc, dar in asemenea hal... mie se pare un pic cam mult )

dak ati ajuns pana aici inseamna ca vi s-a parut cat de cat interesant si va multmesc... bineinteles astept criticile ( si aprobari desi... nu prea cred ca vor fi multe :D )

Profile E-mail  

PostPosted: 11 Jun 2009, 20:01 
Member
Member

Viky wrote:
...Daca apare vaccinul....sigur va aparea si leacul miraculos....sunt strans legate...insa mai sunt de stors BANI MULTI...din industria asta ARV!....probabil ca daca nr celor infectati ar fi destul de mare incat sa puna in pericol existenta rasei umane ....SIGUR va aparea si leacul MIRACULOS!-deocamdata sta intr-un frigider pe undeva f bine pazit!

1. Vaccinul si tratamentul sunt lucruri diferite, care actioneaza prin mecanisme diferite. Descoperind tratamentul impotriva unei boli nu gasesti neaparat si vaccinul si viceversa. Motivul e simplu: in cazul unui vaccin cel care lupta cu boala este sistemul imunitar singur, vaccinul doar stimuleaza imunitatea sa creeze in avans niste arme specifice astfel ca atunci cand virusul/germenele patogen apare sa fie atacat rapid si sa nu apuce sa se inmulteasca. Tratamentul are o filosofie diferita: e in general o substanta care ataca germenele la diferite nivele ale evolutiei sale, fie hranirea, fie inmultirea, transportul, metabolismul, etc etc.Daca intelegi aceste lucruri intelegi si diferenta dintre studiile realizate pentru a creea un vaccin si cele realizate pentru a creea un tratament.

2. O companie farmaceutica nu este o societate caritabila. Ea nu e Maica Teresa (ca nici ea nu facea misionarism pe degeaba...). Angajeaza cercetatori care stau in laborator si invart substante, eprubete, soareci si tot felul de aparatura biochimica pentru a cerceta, a inventa si a testa tot felul de tratamente. Uneori cercetari de ani de zile intr-o anumita directie se termina cu un esec, observandu-se ca tratamentul e fie ineficient, fie face mai mult rau decat bine. Dar in tot acest timp au fost consumate substante, timp, cercetari, timpul unor cercetatori..intr-un cuvant: BANI. MULTI BANI. Cine crezi ca suporta toate aceste cheltuieli?

Si daca tratamentul este eficient este evident ca va fi scump pentru a rasplati toate acele investitii de ani de zile in tot felul de cercetari, incercari, substante, materiale si aparatura. Si evident ca , compania farmaceutica respectiva va incerca sa faca si profit de pe urma vanzarii acelui tratament, pe de o parte pentru banii deja cheltuiti, pe de alta pentru urmatoarele cercetari.

Mult mai rai sunt comerciantii care iau cu un leu si dau cu 2 desi nu au facut nimic altceva decat au plimbat niste cutii d ecolo pana colo.

3. Probabil putina lume pricepe de ce au fost gasite tratamente pentru tot felul de boli si nu si pentru asta. Desi cam toata lumea ar trebui sa stie ca in cazul acestei maladii, exista foarte multe tulpini ale virusului (e cam ca si cu vaccinul/tratametul gripei care e alta in fiecare an..) si in plus, aproape fiecare om are o versiune diferita a acestuia datorita mutatiilor suferite in organismul acestuia. Daca un laborator s-ar opri la o singura tulpina sau la virusul extras de la o persoana probabil ca in cativa ani ar reusi sa faca intr-un fel si sa creeze un tratament, dar care va functiona doar pentru acea persoana cu acea tulpina/virus. Si presupun ca nu asta isi doreste lumea, ca ce bogati care isi pot suporta financiar propriile cercetari de laborator sa se vindece iar ceilalti sa se gadeasca cum ar fi fost daca...

Bune sau rele, ARV-urile functioneaza si au eficienta, mai mare sau mai mica, la toata lumea...

4. Crezi ca mai multi bani ar costa ARV-urile decat un tratament? Gandeste logic: daca ar exista un tratament si s-ar vinde cu un milion de dolari doza, crezi ca s-ar mai chinui toata industria asta cu fabricarea a sute de pastile si pastilute, pe care sa ia doar cateva sute sau mii de euro? Si fii sigura ca exista o gramada de potentiali cumparatori, chiar si la preturile astea...Compania farmaceutica respectiva ar castiga in capital financiar, reclama si contracte viitoare chiar in secunda in care ar anunta un tratament eficient impotriva HIV/SIDA, chiar inainte de a vinde fie si prima pastila.

Ideea ca un om de afaceri ar tine in frigider o asemenea mina de aur doar ca sa se mai chinuie nitel cu capatatul banilor cu picatura pe milioane de pastile mi se pare ridicola.

5. Nu cred ca v-ati gandit vreodata la faptul ca aceste tratamente trebuiesc testate pe oameni inainte de a le pune in vanzare. Si nici cam care sunt oamenii aia care ar fi dispusi sa fie testati cu tratamente potential letale "de dragul umanitatii". Vei spune a sunt o gramada de oameni bolnavi in ultimul stadiu care pentru o suma uriasa de bani ,(alti bani ce intra in costul tratamentului, pana la urma, nu?) ar fi dispusi sa faca pe cobaii. Dar trebuie sa stii ca nu aceia sunt cei mai buni cobai, ci cei proasptat infectati, eventual cei infectati cu o anumita tulpina pe care s-a lucrat, dupa care sa i se administreze si antidotul.

Dupa cum oricine stie orice boala in faza avansata sau terminala e foarte greu de vindecat, nu imposibil dar mult mai greu decat o persoana in stadiu incipient. Daca o companie farmaceutica ar veni la tine si ti-ar face oferta de a deveni cobai pentru unul din tratamentele anti HIV/SIDA, pentru o suma de bani, stiind ca acel tratament poate aduce chiar o moarte rapida sau cine stie ce alte efecte secundare, si ai cantari banii plus experimentul pe de o parte si viata ta,, asa cum e ea, poate cu ARV-uri, cu suisuri si coborasuri, dar o viata cat decat normala si lunga, ce ai alege?

Acuma, dupa ce ti-am facut asa o descriere, sumara chiar, a costurilor si factorilor implicati in realizarea unui tratament poate ca vei intelege ca nu o conspiratie mondiala a unor oameni rai este la mijloc ci niste costuri uriase, mii de cercetatori care fac tot ce pot in mii de laboratoare, si despre care nimeni nu a auzit nimic, dar ei continua prin munca lor sa salveze sau macar sa prelungeasca vieti.

Profile E-mail  

PostPosted: 12 Jun 2009, 18:05 
Star
Star

lacra bn ca am gasit si eu pe cineva care sa fie de acord cu mine.... :D

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Jun 2009, 17:55 
Star
Star

Totul este o premeditare fara scrupule cu acest virus. Dar, avand in vedere multele "beneficii" aduse de acest flagel, toata lumea este multumita. Analizeaza un pic activitatea chimico-moleculara pe care o dezvolta medicamentele - razant de aproape si bine calculat de neutralizarea virusului. Nu iti da de gandit? Stiinta a evoluat extrem de mult si mai cred ca, tot cea ce este facut de mana omului, are si un revers. Raman la parerea mea, ca acest virus este o premeditare extrem de inteligenta.

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Jun 2009, 21:11 
Star
Star

ALIEN wrote:
Analizeaza un pic activitatea chimico-moleculara pe care o dezvolta medicamentele - razant de aproape si bine calculat de neutralizarea virusului.

daia vreo 10 scheme pana acu nu mi-au mers eusa_think
bn, fiecare cu parerile lui, si intradevar, neavand cunsotintele necesare in activitatea chimico-moleculara a medicamentelor... nu te pot contrazice :)

Profile E-mail  

PostPosted: 13 Nov 2009, 23:21 
Member
Member

Viky wrote:

Am citit tot topicul abia acum, desi e postat de mult si am pierdut in lunile astea bucuria vestii de mai sus in care eu cred! Dar bine ca am ajuns si acum ! Intr-adevar, este un bulgar de speranta care imi zice : bucura-te si sufera - alternativ! nu mai e mult, si in curand pamantul va fi atat de ingreunat de uratenie si pacat incat va avea nevoie imperioasa de echilibru, si se va intampla ceea ce numai DUMNEZEU stie cand si cum trebuie sa se intample. Si eu cred ca ma voi bucura de acel miracol, si eu cred ca leacul exista si ca totul este consecinta UNUI CALCUL...Insa deasupra tuturor calculelor exista DUMNEZEU, iar atunci cand el va considera, va da gandul cel bun peste noapte acelui om care va zice:" sa iasa vaccinul la lumina...!", iar noi vom deveni unii din milioanele de norocosi care'si incep o noua viata - mai buna si mai grijulie - asa cum tu bine si frumos ai zis. Si sa ne intalnim si sa ne bucuram si sa traim intr-o alta abordare. Pana atunci : RABDARE! VA FII BINE ! DOAMNE AJUTA !

Profile E-mail  

PostPosted: 19 Nov 2009, 12:57 
Star
Star

Nu vreau sa va alung speranta, dar acest "vaccin" este inca una dintre miile de incercari. Din cate am inteles se aplica pe cei seronegativi, iar pe noi nu ne ajuta cu nimic.
2. Daca as fi seronegativ m-as duce dracu si mi-as lua prezervative, pliante de informare, si nu mi-as injecta molecula aia "modificata" dom'ne genetic, adica e artificiala! De unde stiu eu ca nu e o tulpina mica de virus organic, proaspat, viu?!

Incetati cu chestiile astea flower-power! ca sa faci un antidot e mai greu. Sa o luam logic. Ce presupune un antidot? Adica, mai pe romaneste, o nocivitate care sa distruga virusul. Virusul unde traieste? Da. Corect, in sange, in orice produs biologic al nostru. Iar ca sa bagi antidotul in virus, fara ezitare vei ucide si gazda. Asa ca nu se baga nimeni la antidoturi sau alte leacuri! Dar, poate peste 200 de ani, se va gasi ceva!

Profile E-mail  

PostPosted: 19 Nov 2009, 23:14 
Star
Star

asta dak virusul, dat fiind capacitatea lui de evoluare, nu va deveni imun la tot ceea ce exista... desi.. dak ne gandim mai bn.. pt orice cauza exista si un efect.. deci, extrapoland... reiese ca mereu vom avea ceva prin care macar continuam sa ducem lupta... dak nu sa o castigam... teoretic :D

Profile E-mail  

PostPosted: 15 Jul 2010, 21:15 
Star
Star

Interesant!: http://www.postamedicala.ro/sida-descop ... e-hiv.html

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]