UNOPA

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA
It is currently 07 Sep 2010, 16:18

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: SALUTARI
PostPosted: 28 Jun 2010, 00:15 
Forumist sef
Forumist sef

PROBLEMA MEDICAMENTELOR CRESTE DE LA O ZI LA ALTA SI SPUN ASTA PENTRU CA STAU SI VORBESCCU TOTI DIN LISTA MEA DE MESS SI MA INTREABA DACA IAU TARV EU LE SPUN CA DA IAR EI I-MI SPUN CA NU AU LUAT TARV DE MAI BINE DE DOUA LUNI. ACEST RASPUN DAT MIE MA INTRITEAZA DAR NU NUMAI PE MINE CI SI PE ACESTE PERS CARE NU LI SE MAI DA DREPTUL LA UN TRATAMENT SI LA O VIATA NORMALA. GUVERNUL A AVUT GRIJA IN ANII ''80 SA NE DISTRUGA IAR ACUM LE ESTE GREU SA ASTUPE GAURILE ADICA SA MAI DEE TARV PERSOANELOR HIV-POZITIV. CRED CA IN SCURT TIMP, CRED CA LIPSA MEDICAMENTELOR SE VA EXTINDE PE TOT TERITORIU ROMANIEI. E UN LUCRU FOARTE TRIST DAR ADEVARAT. DE UN PROTEST NU AM AUZIT NIMIC DESI VREU!...

DACA CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU IPOTEZA VA FI REZOLVATA IACA CA BATAILE DE CAPLA MEDICI VOR FI DESTUL DE NECREZUT.

STIU CA UNOPA SI CELELALTE AS. MEMBRE UNOPA AU FACUT SI FAC DEMERSURI DAR NU STIU DE CE SITUATIA RAMANE DE LA O ZI LA ALTA.

SANATATE TUTUROR

Profile  

Post subject: Re: SALUTARI
PostPosted: 30 Jun 2010, 13:10 
Forumist sef
Forumist sef

Eugeniuss am invatat de-a lungul vietii sa nu ma incred orbeste in vestile rele dar daca ce spui tu este adevarat atunci situatie este nasoala si cere rezolvare cat mai repede .Interesant este ca desi spui ca ai vb cu toti (cati or fi si aia si cine or fi ) vad ca nici unu dintre aceia nu a semnalat problema .Este un pic cam ciudata situatia si nu stiu ce sa cred.Oricum daca situatia este adevarata atunci nu pot sa zic decat ca suntem slabi , suntem slabi pt ca daca suntem in situatia de a nu avea medicamente si nu facem nimic atunci ne dovedim incapacitatea de ne rezolva si de a mai lupta pt vietile noastre.O problema ca luare de medicamente chiar daca la prima vedere nu pare grava, efectiv in timp din punct de vedere medical este dezastruasa .
La mine in PH situatia e buna , cel putin pt mine , eu mi-am luat toate medicamentele iar ca om nu pot sa-mi imaginez suferinta , tristetea , depresia din inimile si sufletele celor care au medicamente din motivul pur si simplu ca nu pot sa o suport prea mult . In perioada cand a fost marea lipsa de medicamente din aprilie si pe mine au inceput sa ma cuprinda gandurile negre si sa mi se para viata un chin dar ce nu pot sa-mi imaginez este cum poti ca om sa stii ca unii te lasa sa mori desi ei sunt de vina .Probabil ca acum cei fara medicamente se gandesc la plecatu prin alte tari(si eu m-am gandit la asta) in ideea ca vor primi un tratament(medical si social) mai bun ca in tara asta .Daca nu , fac ca mine , se gandesc la solutii alternative, asta daca ai calmu sa te gandesti la asta.

Anyway cei care nu aveti medicamente nu ezitati absolut deloc sa raportati asta si cum am mai invatat de pe la Cristi faceti-o cu negatii , acte in mana ca sa aveti ce arata lumii daca zic ca nu e adevarat ce spuneti .Spuneti-va mai departe suferinta si nu ezitati sa luptati dar va rog faceti-o mai intai si pe forumul unopa , vb aia unde-s multi puterea creste si nu aveti de ce sa va fie rusine ca va cereti dreptul la viata .Exista legi interne si internationale pt asta, drepturile omului , guverne , oameni platiti din banii publici gen o.n.g. sa va apere drepturile si multi altii , daca va pierdeti viata nu mai aveti nimic de pierdut asa ca nu aveti de ce sa nu luptati pt viata inseamna totul in comparatie cu nimicul de dupa moarte . Vb tiganului care s-a crestat pe piele cand au vrut sa-l faca cizme canibalii,,Na fir-ati ai dracului sa va intre ape in cizme!" Daca tiganu s-a apucat sa-si taie piele in semn de protest fata de faptul ca anumiti canibali au vrut sa-l omoare doar pt a-si face cizme eu ma apuc si crestez piele celor care imi doresc viata .Asa ar trebui sa facem cu totii .O tara care nu ne respecta nici nu ne merita oricat am tine noi la ea si am iubi-o desi nu gasesc nici un motiv logic de a iubio desi si eu tin la ea .

Profile E-mail  

PostPosted: 30 Jun 2010, 13:22 
Forumist sef
Forumist sef

Intr-o zi , in timp ce ma gandeam la luare de medicamente a seropozitivilor infectati de stat , probabil ca mi-a venit ideea asta pe wc, mi-a venit in minte faptul ca daca esti seropozitiv infectat de stat si astia iti iau medicamentele , tinand cont de faptul ca cine ia hiv si nu ia si medicamente moare am considerat ca a constientiza ca mori de hiv este echivalentul unei amenintarii cu moartea cat se poate de reale .Ori ca imi pui pistolu la tampla ori ca ma infectezi acum si mor peste 1 an , 2 trei tot ma ameninti cu moartea , mai multi au scapat de moarte dupa ce au fost impuscati in cap decat cei care au fost infectati cu hiv deci se considera mai reala posibilitatea ca noi sa murim daca nu avem medicamente deci suntem mai indreptatiti sa dam crezare si sa facem tot ce ne sta in putinta , chiar ilegal daca se cere ca aceasta amenintare cu moartea sa nu devina realitate.NU stiu , zic si eu , daca ma ameninti cu moartea oare nu ar trebui sa fac tot ce imi sta in putinta ca sa nu mor .Eu asa as face si ii ,,rog " sa ma scuze pe cei care considera ca nu ar trebui sa fac asta .
Cei care nu aveti medicamente veniti cu patalamaua pe net ca sa o vedem si noi , sa stim ca amenintarea lipsei medicamentelor este reala .Oare unopa de ce nu a facut stire despre asta.Nu stiu poate ca daca unopa nu a facut stire din asta poate ca nici nu este adevarata dar in ziua de azi si de la seropozitivi, de la unopa si de la societatea ma pot astepta la orice.

Profile E-mail  

PostPosted: 30 Jun 2010, 20:32 

Mai baiatule(selfdefense),
Tu inca mai faci niste greseli si destul de mari;
1. ONG-urile asa cum este UNOPA nu sunt platite din bani publici.
2. UNOPA este singurul ONG care s-a zbatut si se zbate cu adevarat pentru tratamentul ARV care a devenit o problema grava incepand de anul trecut in anumite zone din Romania.
3. Rezolvarea situatiei grave a tratamentului ARV se face prin centralizarea datelor care vin din teritoriu la UNOPA, care la randul ei cere institutiilor abilitate sa ia masurile care sa rezolve situatia. Zona din care fac parte se confrunta inca de anul trecut cu grave intreruperi de tratament dar anul acesta a culminat, februarie nu am avut , aprilie si mai nu am avut, in iune s-a dat la inceputul lunii doar pe 10(zece) zile, acum iar nu avem, dar de fiecare data raportam situatia la UNOPA care merge mai departe, deci UNOPA face tot ce poate pentru rezolvarea situatiei. Asa ca astfel de probleme nu se rezolva pe FORUM, de aceea nu apar aici date detaliate, acestea cum va spuneam se duc acolo unde trebuie, la factorii de decizie. Forumul este un loc de discutii pentru toata lumea dar care nu ne poate rezolva problemele, mai ales cele grave.
T. B.

Profile E-mail  

PostPosted: 01 Jul 2010, 17:11 
Forumist sef
Forumist sef

ASA ESTE ALEXIANA

selfdefense FACI MARI GRESELI. NU CRED CA STII CE INSEAMNA SA ITI INTRERUPI TARV. SPER SA NU AI PARTE DE ASA CEVA CUM AU ALTII DIN CRAIOVA, BRASOV, BOTOSANI ETC. DAR DACA SITUATIA TARV NU SE IA IN CONSIDERARE DE AUTORITATILE ROMANE UNOPA NU CRED CA MAI ARE PUTEREA DE A SE LUPTA CU EI MAI ALES DACA NU VINE SI DE LA NOI CARE DEFAPT NOI AVEM NEVOIE NU REPREZENTATII UNOPA EI SUNT PENTRU A NE AJUTA SA BENEFICIEM DE ACESTE SERVICII PE CARE STATUL ROMAN ABIA LE IA IN CONSIDERARE.

OFFFF

BAFTA ALL

Profile  

PostPosted: 03 Jul 2010, 12:50 
Star
Star

eugeniuss wrote:
PROBLEMA MEDICAMENTELOR CRESTE DE LA O ZI LA ALTA SI SPUN ASTA PENTRU CA STAU SI VORBESCCU TOTI DIN LISTA MEA DE MESS SI MA INTREABA DACA IAU TARV EU LE SPUN CA DA IAR EI I-MI SPUN CA NU AU LUAT TARV DE MAI BINE DE DOUA LUNI. ACEST RASPUN DAT MIE MA INTRITEAZA DAR NU NUMAI PE MINE CI SI PE ACESTE PERS CARE NU LI SE MAI DA DREPTUL LA UN TRATAMENT SI LA O VIATA NORMALA.

SANATATE TUTUROR

Degeaba zbiara la tine, daca nu sesizeaza ei personal aceste probleme. Pe vorbe goale nu mai functioneaza. S-au dus la spital? Au depus sesizari? Au primit un raspuns oficial scris? Daca da, au sesizat UNOPA?
Nu! Atunci sa fie sanatosi!

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]